2009-11-05

Sviestinukai ir pirmas sniegas

Gražu šiandien, balta, minkšta
Smagu buvo prabusti ir už lango pamatyti, kad viskas balta.
Diena buvo pilna planų, kurių ne visi buvo įvykdyti, bet skaniausias darbų sąrašo punktas žinoma įvykdytas-sviestiniai sausainiai.
O kaip sniegu džiaugiasi mano šuo, mat pirmasis jo sniegas. Tai vis tą sniegą ragauja, uosto, tyrinėja, laksto ir džiaugiasi, beveik kaip mažas vaikas:). Padūkom su juo lauke per pietus. Net kelis kartus buvo išleistas į balkoną pasiganyti:).
Svetainėj atitraukiau užuolaidas, kad besisukiodama kambary galėčiau matyti sniegą, kaip snaigės lengvai ir lėtai tupiasi ant žemės, arba įsisuka į sūkurius. Net dabar sėdžiu prie pat lango ir žiūriu kaip sninga ir kaip tirpsta sniegas.

Sviestiniai sausainiai
Recepto šaltinis "Nuo iki virtuvė"(09/11)

120g sviesto
100g miltinio cukraus
2 tryniai
50g grietinės
350g miltų
žiupsnelis druskos
Miltų, cukraus pabarstymui

Sviestą sumaišyti su milteliniu cukrumi, aš dėjau šiek tiek mažiau nei reikia, po vieną įmušti trynius. Išmaišyti. Sudėti grietinę, sumaišytą su druska. Suberti miltus ir labai greitai užminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą mažiausiai 30min. Po to išimti, tešlą iškočioti 0,5cm storio lakštais. Pabarstyti cukrumi,aš dar pabarsčiau aguonų, lengvai jį prispausti ir išspausti formeles. Kepti 200 temperatūroje 12-15min.
Iš vienos dozės išeina didelė skarda gelsvučių, skanučių sviestinukų(nuoraukoje ne visa porcija, kažkas tarp trečdalio ir pusės), prie kurių labai dera koks karštas gėrimas:arbata, kakava, kava. Verta bent pabandyti juos padaryti, nesunku ir tikrai skanu. Mama sako, kad tokio pat skonio kaip sovietų laikais buvo:), tik švelnesni. Ir tikrai, skaniai tirpsta burnoje, lengvai saldūs. Pats tas tokiam pirmąjam sniegui už lango, nostalgiškai žiemai. O kaip skaniai pakvimpa namai ir net laiptinė

Skanaus ir gero vakaro

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą